Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در روزهای پیش از این، تعریف مادری کردن با این روزها خیلی تفاوت داشت. آن روزها زود بچه‌دار شدن، داشتن بیشتر از دو فرزند، بزرگ کردن آنها با ساده‌ترین و اولیه‌ترین امکانات، استفاده از وسائل و پوشاک بچه‌های بزرگتر برای کوچکترها و کارهایی از این دست در فرهنگ ما کاملا پذیرفته شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پیچ تاریخی گذر از والدسالاری به فرزندسالاری به جامعه ما هم رسید. حالا به دلایل مختلف اجتماعی و فرهنگی، سن ازدواج بالا رفته و زوج ها بعد از ازدواج هم زمانی را برای با هم بودن اختصاص می‌دهند و این روند باعث می‌شود تنها به داشتن یک یا نهایتا دوفرزند اکتفا کنند.

تک‌فرزندی، خواهی نخواهی باعث می‌شود تمام توجه و هزینه والدین به سمت آن یک فرزند سرازیر شود. حالا تصور کنید در این وضعیت یک تغییر ارزشی هم در جامعه ایرانی که نصفش سنتی و نصف دیگرش مدرن است اتفاق بیفتد و ضدارزش اسراف و تفاخر، از طریق شبکه‌های اجتماعی تبدیل به ارزش در فرزندپروری بشود. پدیده ای که این روزها سبک جدیدی از مادرانگی با طعم اسراف و شوآف را به وجود آورده است.

شهر فرنگ جشن ها

اگر از مادران قدیمی، درباره جشن هایی که برای بچه ها می‌گرفتند سوال کنید احتمالا برایتان از جشن نامگذاری در روزهای اول تولد با حضور بزرگترهای فامیل یا نهایتا جشن دندانی که پخت آشی مخصوص آن هم اغلب در مجالس زنانه به مناسبت رویش اولین دندان نوزاد بود، نام می‌برند.

اما این روزها تعداد این جشن ها از تعداد انگشت های دست هم بیشتر شده است. اکثر قنادی های شهر آمادگی این را دارند تا برای جشن سیمونی، جشن گرفتن بچه از پوشک یا گودبای پمپرز(!)، جشن اولین قدم یا جشن تاتی(!)، جشن دندانی برای وقتی که نوزاد اولین دندان خود را درمی آورد، جشن اولین حرف و کلمه ای که کودک به زبان می آورد، جشن تعیین جنسیت در روزهای قبل تولد، جشن ختنه سوران و... منهای جشن تولد معمولی، کیک آماده کنند.

به این جشن ها ملزومات تولد یا «تم» را هم اضافه کنید. قنادی ها و مغازه های که ملزومات تولد می فروشند، برای تمام این جشن ها وسائل جداگانه ای شامل ریسه، بادکنک های هلیومی، بشقاب و لیوان، قاشق و چنگال، ظرف دسر و پاپ کرن، تاج و انواع خرده ریزهای دیگر دارند که همگی با یک رنگ و یک نشان کودکانه مثلا تحت عنوان "تم جشن گودبای پمپرز" عرضه می‌شوند.

مرحله بعد از این نوع جشن‌های پرهزینه که دقیقا مثل مهمانی دادن در فرهنگ غرب، به پذیرایی با فینگرفود یا همان غذای انگشتی (انواع مختلف دسر و غذا که در سایز کوچک آماده می شوند) به صورت سلف‌سرویس ختم می شود، آپلود عکس و فیلم‌های این مراسم در فضای مجازی به‌خصوص در شبکه اجتماعی اینستاگرام است. طوری که حالا هزاران مدل از فیلم و عکس‌های این جشن‌های نوظهور و بدون پشتوانه فرهنگی و اجتماعی در فضای مجازی موجود است و تازه‌مادران زیادی هم با اشتیاق از این جشن‌ها الگو می گیرند تا از سبک فرزندپروری جدید عقب نمانند.

لاکچری از بدو تولد!

چندوقت پیش فیلمی از جشن تولد یک نوزاد چندروزه در فضای مجازی حسابی سروصدا کرد. فیلم مربوط به جشن تولد فرزند مدیر یک رستوران در خیابان جردن تهران بود که قسمت وی‌آی‌پی رستوران با انواع تزئینات و غذاهای مختلف برای به دنیا آمدن فرزند دومش که نهایتا ده روز داشت، آماده شده بود.

شاید عقیده افرادی که این جشن‌ها را برگزار می‌کنند این باشد که آنها حق دارند درآمد خود را هرطور که می‌خواهند صرف کنند، اما پخش تصاویر این مراسم‌های پرهزینه از شبکه‌های اجتماعی آسیب‌هایی دارد که نظرات مردم، ذیل این تصاویر، به‌خوبی این آسیب‌ها را نشان می‌دهد. اکثر مخاطبان از اینکه توانایی مالی گرفتن یک جشن تولد ساده برای فرزندشان را نداشته‌اند گفته‌اند؛ عده‌ای با گله از صاحب ویدئو که در این شرایط اقتصادی بد، ثروت خود را به نمایش گذاشته، و عده‌ای دیگر هم با آه کشیدن و حسرت خوردن به شرایط آنها!

اما جدای از نظرات مردم، سوالی که هیچوقت جوابش از سمت این افراد داده نمی شود لزوم گرفتن بعضی از این جشن‌هاست. مثلا برای جشن تعیین جنسیت، سونوگرافیست پدرومادر را از جنسیت بچه مطلع نمی‌کند، به جای آن کارت جنسیت را به یک آتلیه می‌دهد و آتلیه مقدمات برگزاری یک جشن مفصل و دعوت از آشنایان را فراهم می‌کند. در جشن هم بادکنکی که با کاغذ صورتی یا آبی به نشانه دختر یا پسر بودن جنین پر شده، ترکانده می‌شود و پدر و مادر در صورت مشاهده هر رنگی خوشحال شده و یکدیگر را در آغوش می‌گیرند!

پس شاید آن دسته از نظرات مردم که صاحبان این عکس‌ها و ویدئوها را فخرفروش خطاب می‌کنند و می‌گویند آنها فقط تلاش دارند تا به هر وسیله‌ای دیده بشوند، پر بیراه هم نگویند.

زیر پوست اینستاگرام

اغلب مردم از اینستاگرام و لاکچری بازی‌های اکانت‌های پرفالوئر تنها زرق و برق زندگی آنها را می‌بینند. در حالی که زیرپوست اکثر این اکانتها خبرهای دیگری است.

یکی از تم‌های ثابت عکس‌‌های مادر و فرزندی در اینستاگرام، عکس‌هایی با لباس‌های هماهنگ و ست شده است. اکثر این لباس‌ها در واقع تبلیغات مزون‌های دوخت لباس هستند که اسم آن در روی عکس یا انتهای پست اینستاگرامی آمده است.

اغلب جشن‌های پرهزینه هم عکاس حرفه‌ای یا فیلمبرداری هوایی با روش‌های جدید دارند که در واقع اینها هم صرفا تبلیغ یک آتلیه خاص هستند و برای این تبلیغ، به والدین بچه‌ها پول پرداخت شده است.

چند وقت پیش حضور خانم‌هایی با پوشش پرنسس‌های کارتون‌های والت دیزنی در یک جشن تولد خبرساز شد. بعدها مشخص شد این افراد برای حضور در جشن تولدها با این پوشش‌های خاص به صورت ساعتی پول دریافت می کنند.

لابه‌لای تمام تصاویر از هزینه‌های نامعقول و نمایش آن به بقیه، مفاهیم شکاف طبقات اجتماعی، نارضایتی مردمی، سرخوردگی جوانان و... هر روز پررنگ تر می شوند. اما شاید نگران کننده تر از همه از بین رفتن مفهوم اصیل مادرانگی برای تربیت فرزندانی باشد که مابین زرق و برق آرزوهای پدرومادر خود برای بیشتر دیده شدن، گم می‌شوند.

منبع:فارس

انتهای پیام/

ظهور جشن های عجیب در فضای مجازی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روانشناسی شبکه های اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۲۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ کشور با بهترین غذا‌ها در جهان

اگر از علاقمندان به غذا خوردن هستید پس می‌دانید که سفر و غذا لازم و ملزوم یکدیگرند. یکی از بهترین راه‌ها برای تجربه فرهنگ یک کشور، مزه کردن غذا‌های آن است و در این میان برخی از کشور‌ها به ارائه برخی از بهترین غذا‌های جهان شهرت دارند.

به گزارش روزیاتو، رده‌بندی زیر از کشور‌هایی با بهترین غذا‌ها در وهله اول به کمک کتاب‌های معروف «راهنمای رستوران و هتل میشلن» به دست آمده که با اعطای ستاره به آن‌ها به ارزیابی کیفیت غذا‌ها می‌پردازد. در مرحله بعد نیز نظرات کاربران در وبسایت‌های مختلف ازجمله سی‌ان‌ان و همچنین پلتفرم‌های گفتگو مانند ردیت و کورا در نظر گرفته شده است.

۱۰. کره جنوبی

آشپزی کره جنوبی در سطح بین‌المللی شهرت دارد و در لیست کشور‌هایی با بهترین کیفیت غذا در جهان در رتبه دهم قرار دارد. مانند بسیاری از غذا‌های آسیای شرقی، برنج جزء اصلی غذا‌های کره جنوبی است. کیمچی از موارد منحصر به فرد آشپزی در این کشور است و در اکثر خانواده‌ها مصرف می‌شود. برخی از غذا‌های کره جنوبی که در جهان معروف هستند عبارتند از: گوچوجانگ، بیبیم‌بپ و بولگوگی.

۹. سوئیس

حدود ۴۰۰ نوع غذا در سوئیس وجود دارد که در سال ۲۰۰۸ به طور رسمی در میراث آشپزی سوئیس گنجانده شدند. یک فرد در این کشور سالانه نزدیک به ۱۱ کیلوگرم شکلات مصرف می‌کند که سوئیس را به بزرگترین مصرف‌کننده شکلات در جهان تبدیل می‌کند. محصولات غذایی سوئیس بسیار متنوع و فراوان است، این کشور ۷۰۰ نوع پنیر، بیش از ۲۰۰ نوع نان و ۲۵۰۰ نوع انگور تولید می‌کند.

۸. انگلستان

غذا‌های بریتانیا به دلیل تجارت‌های این کشور با دیگر کشور‌ها به شدت تحت تأثیر غذا‌های سراسر جهان قرار گرفته است. غذا‌های بریتانیایی به‌طرز آشکاری از از غذا‌های بومی چینی، هندی، فرانسوی، ایتالیایی، ژاپنی، آمریکایی، مکزیکی، اسپانیایی، تایلندی و ترکی تاثیر پذیرفته‌اند. بسیاری از اقلام غذایی بریتانیایی در سطح بین‌المللی محبوبیت یافته‌اند نظیر پای شپردز، پای سیب و اسکون. روستای چدار در سامرست نیز جایی است که پنیر چدار اولین بار در آن ساخته شده است.

۷. چین (ماکائو و هنگ کنگ)

غذا‌های چینی ازجمله معروف‌ترین غذا‌های دنیا هستند. کیفیت غذا در این کشور بی عیب و نقص است و چین دارای نزدیک به ۲۱۵ رستوران ستاره دار در «میشلن» است. غذا‌هایی مانند دیم سام و هات‌پات در میان غذا‌های چینی بسیار معروف هستند و در کشور‌های دیگر نیز رواج دارند.

۶. آلمان

غذا‌های آلمانی غنی و متنوع هستند، زیرا از مواد اولیه موجود در هر فصل در آن‌ها استفاده می‌شود. غذا‌های رایج در این کشور عبارتند از: براتوورست، کوفته سیب زمینی، کلم ترش، شنیسل و اشترودل. در طول جشنواره اکتبر این کشور، غذا و نوشیدنی آلمانی با شور و اشتیاق جشن گرفته می‌شود. Sauerbraten غذای ملی این کشور محسوب می‌شود.

۵. ایالات متحده

آشپزی آمریکایی یک آش شلم‌شوربای واقعی است، زیرا به دلیل عوامل زیادی مانند مهاجرت، تغییرات منطقه‌ای و تاثیرات فرهنگی تنوع گسترده‌ای دارد. ایالات متحده آمریکا بزرگترین کشور صادرکننده مواد غذایی در جهان است. در حالی که فرهنگ فست فود در این کشور بیداد می‌کند، دارای رستوران‌های با استاندارد بالاست و بیش از ۲۳۰ رستوران ستاره‌های میشلن را دریافت کرده‌اند.

۴. اسپانیا

اسپانیا به دلیل آب و هوای منطقه‌ای متنوع و تأثیرات فرهنگی، غذای بسیار متنوعی دارد. علاوه بر این، مادرید و بارسلونا به ترتیب ۵۳ و ۴۸ غذای بومی ارائه می‌دهند. غذا‌های اسپانیایی از مواد تازه و باکیفیت تشکیل می‌شوند. مواد تشکیل‌دهنده از منطقه‌ای به منطقه دیگر متفاوت است و انواع مختلفی از غذا‌های دریایی، گوشت پخته شده، انواع پنیر و زعفران در غذاهایشان زیاد به کار می‌رود.

۳. ژاپن

غذا‌های ژاپنی به دلیل ارزش زیبایی شناختی، مواد اولیه تازه و طعم‌های متعادل شناخته شده است. در حالی که سوشی یک غذای معروف ژاپنی به حساب می‌آید، غذای ملی این کشور کاری با برنج است که در این منطقه بسیار مصرف می‌شود. سایر غذا‌های ژاپنی که معمولاً در کشور‌های دیگر موجود است عبارتند از: ساشیمی، سوپ میسو، ماچا و رامن. ماچا یک صادرات مهم مواد غذایی این کشور است و به ایالات متحده، چین، سریلانکا و هند عرضه می‌شود.

۲. ایتالیا

طبق یک مطالعه، غذا‌های ایتالیایی معروف‌ترین و پیتزا شاخص‌ترین و محبوب‌ترین وعده غذایی در جهان است. میراث آشپزی ایتالیایی غرق در آشپزی خانگی سنتی است که از مواد ساده، اما خوش طعمی مانند روغن زیتون، گوجه فرنگی، سیر و ریحان استفاده می‌کند. روغن زیتون ازجمله صادرات مهم این کشور است.

۱. فرانسه

فرانسه در صدر فهرست کشور‌های با بهترین کیفیت غذا در جهان قرار دارد. این کشور دارای بیشترین رستوران‌های ستاره‌دار میشلن در جهان است که نشان‌دهنده تمرکز این کشور بر رستوران‌های با استاندارد بالا است. صدف و حلزون از بهترین غذا‌های لذیذ فرانسوی به حساب می‌آیند. فرانسه با مصرف ۲۱.۶۷ کیلوگرم به ازای هر نفر، سومین مصرف‌کننده سرانه پنیر در سال در جهان است. هنر آشپزی فرانسوی یکی از مهم‌ترین‌ها در جهان است و نقش عمده‌ای در آکادمی‌های آشپزی مدرن دارد.

دیگر خبرها

  • رئیس پلیس فتا: اینستاگرام بیشترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را دارد
  • تیراندازی در نیویورک؛ ۱ نفر کشته و ۳ نفر زخمی شدند
  • تیراندازی در نیویورکِ آمریکا/ ۴ نفر کشته و زخمی شدند
  • پلمب رستوران و تالار پذیرایی در خرم‌آباد
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد
  • مشکلات طرح جوانی جمعیت از زبان یکی از مادران مشمول طرح
  • ۱۰ کشور با بهترین غذا‌ها در جهان
  • ماجرای ویدئوی وایرال شده عروس ۱۴ ساله! + واکنش فوری پلیس فتا
  • بازگشت به خانه پدری؛ حجازی به بازیکنان استقلال معارفه می‌شود